Alphacursus

Voor wie is de cursus?

De Alpha-cursus is iets voor jou als je:
...meer wilt weten over het christelijk geloof
...wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde
...nieuwe mensen wilt ontmoeten
...je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen

Veel mensen lopen rond met vragen. Een gedeelte daarvan komt op de Alpha-cursus terecht. Meer dan 27 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 235.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen.

Waarover gaat het?

Op de cursus worden vijftien verschillende thema’s van het christelijke geloof besproken, zoals deze:
• Is er meer?
• Wie is Jezus?
• Bidden, waarom en hoe?
• Hoe relevant is het christelijk geloof?
• Wat of wie is de Heilige Geest?
• Hoe leidt God ons?

Hoe ziet zo’n cursus er uit?

Op de Alphacursus maak je op 10 dinsdagavonden, 1 vrijdag, 1 zaterdag en 1 zondag kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus start altijd met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar live muziek en een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Lijkt het je wat? Kom dan eerst naar de introductieavond en kijk zelf of het iets voor je is. Neem gerust een vriend, vriendin of familielid mee. De sfeer is ontspannen en informeel.

Wanneer begint het en waar wordt het gehouden?

De cursus wordt gegeven in De Ontmoetingskerk, Zuilenstein 1 in Ede. De avonden beginnen om 18.45 uur met een maaltijd. Op 14-01-2020 zal een introductie avond gegeven worden van het geheel van de inhoud, waarin de sfeer geproefd kan worden en je de uiteindelijke beslissing kan nemen of je de cursus wil volgen of niet.

Wat kost het?

De Alpha-cursus is gratis. Alleen voor het weekend wordt een geringe bijdrage gevraagd, maar als dat moeilijk is, vinden we wel een oplossing.

Wie organiseert het en waar kan ik me opgeven?

Deze Alpha-cursus wordt georganiseerd door mensen uit de Nederlands Gereformeerde Kerk samen met mensen uit de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk, beide uit Ede.
Contactpersoon is Truus van der Meiden, telefoon 0318-610048, of via alpha@proosdijkerk.nl.
Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Voor uitgebreide informatie, ga naar
https://www.alphanederland.org/try
of: www.alpha-ede.nl