Alphacursus

Voor wie is de cursus?

De Alpha-cursus is iets voor jou als je:
...meer wilt weten over het christelijk geloof
...wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde
...nieuwe mensen wilt ontmoeten
...je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen

Veel mensen lopen rond met vragen. Een gedeelte daarvan komt op de Alpha-cursus terecht. Meer dan 27 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 235.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen.

Waarover gaat het?

Op de cursus worden vijftien verschillende thema’s van het christelijke geloof besproken, zoals deze:
• Is er meer?
• Wie is Jezus?
• Bidden, waarom en hoe?
• Hoe relevant is het christelijk geloof?
• Wat of wie is de Heilige Geest?
• Hoe leidt God ons?

Hoe ziet zo’n cursus er in coronatijden uit?

Vanaf week 3 in 2021 kom je 10 avonden in een groepje van 6 mensen online bij elkaar, van 20.00 - 21.30 uur. Je kan kiezen of dat een dinsdag-, woensdag- of donderdagavond is. Zaterdagavond 13 maart en zondagmorgen 14 maart is er ook een online samenkomst.

In zo'n online samenkomst wordt er samen naar een filmpje van 20 minuten gekeken, waar je dan daarna samen over doorpraat tot half 10. Het kost je dus maar anderhalf uur! En het is helemaal gratis. Het cursusboek krijg je erbij cadeau.

Wie organiseert het en waar kan ik me opgeven?

Deze Alpha-cursus wordt georganiseerd door mensen uit de Nederlands Gereformeerde Kerken samen met mensen uit de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerken, in Ede.
Contactpersoon is Truus van der Meiden, telefoon 0318-610048, of via alpha@proosdijkerk.nl.
Je kunt je aanmelden via alpha@proosdijkerk.nl.

Voor uitgebreide informatie, ga naar
of: www.alpha-ede.nl