Afbeelding bij Toerusting lofprijzing en aanbidding
1 Gerelateerde items

Toerusting lofprijzing en aanbidding

Net als vorig jaar wordt er een toerusting verzorgd voor muzikanten en overige betrokkenen bij de lofprijzing en aanbidding in de eredienst. Dit zal dit jaar zaterdagmiddag 5 maart plaatsvinden.

De kerkenraad heeft besloten dat het goed is om ook de gemeente hier bij te betrekken en daarom zal er zaterdagavond 5 maart een toerustingsavond plaatsvinden rondom het thema ‘Lofprijzing en aanbidding’ waarvoor de gehele gemeente is uitgenodigd.

Reserveert u deze datum alvast in uw agenda: zaterdag 5 maart 19.30 -21.30 uur Ichthuscollege Veenendaal.

Die zaterdagmiddag zullen de muzikale begeleiders (orgel, combo, zang) worden toegerust. ’s Avonds gaat de toerusting verder, maar op een andere manier.

Ronald Koops zal ’s avonds een inleiding verzorgen waarin een stuk bewustwording wordt gegeven van de geestelijke en muzikale aspecten van aanbidding. Er wordt uitgelegd, toegelicht en in de praktijk gebracht wat aanbidding is en wat het doel is voor de gemeente. Ook wordt ingegaan op wat de Bijbel zegt over aanbidding en leren we van voorbeelden die genoemd worden in Gods Woord. Verder wordt stilgestaan bij de kracht van muziek en worden blokkades besproken die aanbidding tegen kunnen houden. Deze avond bevat zowel theoretische als praktische elementen. We gaan onder zijn begeleiding ook doen wat we over lofprijzing en aanbidding horen.

Over Ronald Koops
Ronald Koops geeft onderwijs over lofprijzing en aanbidding in diverse kerken. Hij coacht diverse muziekteams, zingt/speelt regelmatig in kerken en op congressen en schreef het boek ‘Een kerk vol aanbidding!’. Het is zijn droom dat kerken groeien in lofprijzing en aanbidding en dat hedendaagse muziek in alle volheid gebruikt wordt, in verbinding met de traditie.

Ronald is bij een breed publiek geliefd om zijn ingetogen vertolkingen van bekende psalmen, gezangen en opwekkingsliederen op de piano. Hij maakte diverse cd’s, waarbij vooral de rust en stilte benadrukt wordt. Zeer recent is dat bijvoorbeeld de Cd ‘Herademen met de Psalmen’. Meer informatie: www.ronaldkoops.nl

Afbeelding bij Nieuw: Prijs!dienst

Nieuw: Prijs!dienst

Samen zingen. Samen bidden.

Afbeelding bij Nieuw: Prijs!dienst

Nieuw: Prijs!dienst

Samen zingen. Samen bidden.