Afbeelding bij Opknappen kerkzaal

Opknappen kerkzaal

Al enkele jaren blijkt dat onze kerkzaal niet meer helemaal aan de eisen die we er nu aan stellen voldoet. Tot nu toe hebben we dit opgelost door steeds kleine veranderingen aan te brengen. Denk hierbij aan de veranderingen aan de preekstoel, de vele geluid boxen die opgehangen zijn, de plaats van de beamer enz.

Omdat het splitsingsproces van onze gemeente liep was er onzekerheid over de toekomst van ons kerkgebouw. Nu dit is afgerond gaan we verder met de plannen.

1. Het podium moet heringedeeld worden. Iedereen moet hierop een plaats kunnen krijgen. Een kleine uitbreiding van het podium is mogelijk. Ook de kleurstelling zal onder handen genomen  moeten worden.
  2. De nooduitgangen op het podium zijn vooral voor onze oudere leden niet veilig bruikbaar. Deze kunnen op een andere plaats gemaakt worden. Hierdoor ontstaat een betere gebruiksmogelijkheid voor het podium.
  3. De houten vloer vertoont steeds meer slijtplekken. Deze zijn niet meer te verhelpen. Nagedacht moet worden over een nieuwe vloer. Ook zal dan meteen naar de kleur gekeken worden. Als bijvoorbeeld alles lichter wordt gemaakt geeft de kerkzaal een heel ander aanzicht.
  4. Ook zijn er nog meer vraagpunten. Zoals is de plaats van de beeld- en geluidtechnici de juiste? Kan er iets worden gedaan aan isolatie van de raampartijen?
  5. Alles is uiteraard afhankelijk van de financiële mogelijkheden. We willen eerst inventariseren en uitwerken. Dan weten we wat het gaat kosten en kunnen de keuzes worden gemaakt. Ook een fasering behoort dan tot de mogelijkheden.

Zodra de zaken meer concreet worden komen we uiteraard bij u terug voor de nodige response.

Gerrit Alkema en Ben Rietkerk
Commissie van Beheer