Afbeelding bij OnderWeg
5 Gerelateerde items

OnderWeg

OnderWeg is het nieuwe kerkelijke magazine voor de gemeenteleden binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv). Het is ontstaan uit een fusie van Opbouw, het landelijke kerkelijke blad van de Nederlands Gereformeerde Kerken, en De Reformatie, tijdschrift binnen de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

OnderWeg wil een actuele bron van toerusting en inspiratie zijn voor iedereen die kerkelijk betrokken is. Het magazine diept eigentijdse thema’s uit die vandaag leven in kerk en samenleving. In OnderWeg is structureel aandacht voor jeugdwerk, missionair kerk-zijn, geestelijk leven en ontwikkelingen in onze kerken. De betekenis voor en de rol van de plaatselijke kerk is het dominante uitgangspunt in de artikelen.

OnderWeg mag iedereen die kerkelijk betrokken en actief is gewoon niet missen! OnderWeg sluit aan bij wat er gebeurt in plaatselijke kerken. Er ontstaat samenwerking op verschillende terreinen. We herkennen en erkennen elkaar als broeders en zusters in onze Heer Jezus Christus. Daarin geven we gehoor aan de opdracht van onze Heiland om samen één te zijn (Johannes 17).
De redactie van OnderWeg bestaat uit redacteuren van Opbouw en De Reformatie.
De nieuwe hoofdredacteuren zijn Ad de Boer en Henk Hoksbergen.

OnderWeg voegt het beste van beide samen, en biedt meer. Met een nieuwe opmaak en een nieuwe redactionele formule brengt ze ‘inspiratie voor reisgenoten’. En dat zijn we allemaal, samen met Christus onderweg. Het nieuwe magazine wil meereizen, wil gemeenteleden, predikanten en kerkelijk werkers prettig wakker schudden en stimuleren om samen met geloofsgenoten aan de slag te gaan.

OnderWeg heeft als eerste thema ‘onderweg’ gekregen. De volgende thema’s zijn ‘diversiteit’ en ‘relaties’. Mooie thema’s waarin gezamenlijkheid tot uitdrukking wordt gebracht. OnderWeg heeft uiteraard ook een nieuwe website www.onderwegonline.nl. Daar vind je nog meer informatie.
Verder is OnderWeg actief op Facebook en Twitter. Je kunt ons vinden op: Facebook.com/onderwegonline en op twitter.com/onderwegonline

Een jaarabonnement bestaat uit 24 nummers, inclusief de extra dikke najaarsspecial. Dat levert al met al ruim 800 pagina’s leesplezier. Met beschouwingen, interviews en reportages rond actuele thema’s; rubrieken rond jeugdwerk, missionair kerk-zijn en geestelijk leven; en prikkelende columns. Het lidmaatschap voor een jaarabonnement plus gratis toegang tot OnderwegOnline kost € 46,00 per jaar (studenten € 23,00 per jaar en alleen
online € 37,50)

OnderWeg biedt de mogelijkheid om kennis te maken. Neem een proef en je ontvangt het magazine drie maanden lang gratis thuis! Aan het einde van de drie maanden stopt het vanzelf. Als je lid/abonnee wilt worden, kun je na afloop van de proefperiode kiezen voor een papieren of een digitale versie. Een proefabonnement kun je snel en eenvoudig aanvragen. Ga naar www.onderwegonline.nl/proefabonnement.


Afbeelding bij De scheur dicht maken?!

De scheur dicht maken?!

Daar zit ik dan. Weer in Kampen in de Nieuwe Kerk. In de kerk waar Wiep en ik...

Afbeelding bij NGP Blog: Niet gaan stuntelen

NGP Blog: Niet gaan stuntelen

NGP Blog: Niet gaan stuntelen Driemaal per jaar informeert de Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding via een “blog” de kerken. In d...

Afbeelding bij De scheur dicht maken?!

De scheur dicht maken?!

Daar zit ik dan. Weer in Kampen in de Nieuwe Kerk. In de kerk waar Wiep en ik...

Afbeelding bij NGP Blog: Niet gaan stuntelen

NGP Blog: Niet gaan stuntelen

NGP Blog: Niet gaan stuntelen Driemaal per jaar informeert de Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding via een “blog” de kerken. In d...

Afbeelding bij Kinderen aan het Heilig Avondmaal

Kinderen aan het Heilig Avondmaal

Op 7 mei a.s. zullen voor het eerst kinderen mogen deelnemen aan het avondmaal. Voor ouders/kinderen die...

Afbeelding bij Een nieuwe tijd, een nieuw logo

Een nieuwe tijd, een nieuw logo

Voor de Proosdij is ­– als een van de twee Edese NGK's – een nieuwe tijd ingegaan. Daarom is gekozen voor...

Afbeelding bij ​Welkom op de nieuwe website van de Proosdij!

​Welkom op de nieuwe website van de Proosdij!

Een nieuwe situatie, een nieuwe website, een nieuwe logo. Sinds de start van de Pelgrim is de Proosdijkerk...